Search found 14 matches

by gridsleep
Fri Aug 18, 2006 12:16 pm
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: Encoding quits in XP 64
Replies: 7
Views: 8822

The stoppage occurs in all codecs and formats, no exceptions. On an unrelated issue, I have never been able to get XviD to work with Multiquence. The XviD encoder window comes up but it just stops. I use the Koepi binaries downloaded from xvid.org. Killing that process also completely kills the Mult...
by gridsleep
Sun Aug 13, 2006 1:43 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: Encoding quits in XP 64
Replies: 7
Views: 8822

The one hour video track with split five minutes from the end stopped encoding at 96%.
by gridsleep
Sun Aug 13, 2006 12:43 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: Encoding quits in XP 64
Replies: 7
Views: 8822

I should mention the system is using ffdshow with libmpg2 to decode the original video and bbmpeg to encode the resulting file, latest versions
by gridsleep
Sun Aug 13, 2006 12:39 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: Encoding quits in XP 64
Replies: 7
Views: 8822

TTD

That's Test To Destruct. Anyway, I've been running tests all weekend (mine is Friday and Saturday). I found the following: No error message occurs when the program stops. It just stops. If I click on the Multiquence window or encoder window a couple of times, the header says Not Responding and it mu...
by gridsleep
Wed Aug 09, 2006 1:48 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: Encoding quits in XP 64
Replies: 7
Views: 8822

Encoding quits in XP 64

Using Windows XP 64 on Athlon 64 X2 4600 platform, Asus M2N-E mobo, 2GB PQi PC6400 RAM, Sapphire X1800XT video, and K-Lite Mega Codec Pack 1.55 for MPEG-2 and DVD decoding/encoding, the encoding of an edited video always quits below 10% complete. I have tried every video format including Raw. It doe...
by gridsleep
Mon Feb 06, 2006 5:37 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: audio/video out of sync after decode
Replies: 6
Views: 10687

Chris, thank you for replying. I tried the Speed adjustment, changing the audio track to 0.99930 (if I remember correctly) to make it seven seconds longer over the two hour length of the video. The pre-playback synchronized almost perfectly. Then, I went through the ten hour save, and ended up with ...
by gridsleep
Mon Jan 30, 2006 6:12 pm
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: audio/video out of sync after decode
Replies: 6
Views: 10687

Still no luck

I tried upgrading to the latest ffdshow but it does not include mpeg-2 decoding. I had to downgrade to the previous version, although this time I used the SSE-2 version which seems to allow slightly faster transcoding (6.2 fps as opposed to 6.1 fps average, bfd.) Audio and video are still out of syn...
by gridsleep
Sun Jan 29, 2006 1:41 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: audio/video out of sync after decode
Replies: 6
Views: 10687

As expected

The saved .mpg video is about seven seconds behind the audio by the end of the track. I had this problem some months back, but I can't remember if switching from Elecard to ffdshow fixed it or not. This time it is happening with ffdshow. Very puzzling.
by gridsleep
Sat Jan 28, 2006 1:29 pm
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: audio/video out of sync after decode
Replies: 6
Views: 10687

SSDD

I just saved the audio track of the video as a .wav file of 1,522,856,492 bytes in length. I deleted the .mpg audio track from MQ and loaded the .wav audio. Now, on playback, the audio track is visibly in sync (the progress bar matches the audio scan) but by the end of the track, the video is over s...
by gridsleep
Sat Jan 28, 2006 12:36 pm
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: audio/video out of sync after decode
Replies: 6
Views: 10687

audio/video out of sync after decode

I am having a problem with audio not synchronizing with video in Multiquence 2.54. For example, I record video from a television program using my workstation with an ATI All-In-Wonder Radeon card, in DVD mode which produces an .mpg file with MPEG-2 format 720x480 NTSC (525) 61.76MB/m and audio 48KHz...
by gridsleep
Tue Jul 26, 2005 10:04 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: No more alternate codecs?
Replies: 8
Views: 11395

Good MPEG2 Decoder

I recommend using Moonlight-Elecard MPEG2 Decoder from www.vidlizard.com. It is a free install and instantly allows Multiquence to load full 720x480 Mpeg2 DVD video for editing.
by gridsleep
Tue Jul 12, 2005 11:40 pm
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: No more alternate codecs?
Replies: 8
Views: 11395

Problem solved

I did not have the correct version of Lame installed. I must have downloaded a different version of Lame after I rebuilt after my recent disk failure. It may have been from a link on your site, but I do not remember for sure. Lame was installed on this new platform. I found the CD on which I stored ...
by gridsleep
Thu Jul 07, 2005 3:30 pm
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: No more alternate codecs?
Replies: 8
Views: 11395

Informative

Thanks, very much. That does answer my questions. I think I neglected to install the MPEG-2 encoder that I purchased from Ahead for use with Nero Burning ROM. Multiquence still does not load DVD MPG2 video portion after the installation, but it may require a reboot that I cannot perform at this time...
by gridsleep
Tue Jul 05, 2005 10:06 am
Forum: MULTIQUENCE (discontinued)
Topic: No more alternate codecs?
Replies: 8
Views: 11395

No more alternate codecs?

I recently installed the latest version of Multiquence 2.5.3 (registered). I had to rebuild my boot drive due to a hardware failure. In my previous platform, I could save an MPEG-2 file from TV video from my ATI All-In-Wonder card, and edit it directly in Multiquence. I don't know if this was due to...