Possible to batch process noise reduction using the clipboad

GoldWave general discussions and community help
Post Reply
Coriolanus
Posts: 181
Joined: Tue Apr 29, 2008 3:50 pm

Possible to batch process noise reduction using the clipboad

Post by Coriolanus »

If I copy a portion of a file to the clipboard for noise reduction, is it possible to use that file to batch process noise reduction?

DewDude420
Posts: 1164
Joined: Fri Mar 11, 2005 11:15 pm
Location: Washington DC Metro Area
Contact:

Post by DewDude420 »

Yes.

Goldwave -> Noise Reduction -> Clipboard Noise Print.

And please, don't use us as a manual/help replacement. You could of found that out if you had just looked.

Coriolanus
Posts: 181
Joined: Tue Apr 29, 2008 3:50 pm

Post by Coriolanus »

DewDude420 wrote:Yes.

Goldwave -> Noise Reduction -> Clipboard Noise Print.

And please, don't use us as a manual/help replacement. You could of found that out if you had just looked.
But I wasn't sure it would work in a batch -- that it would hold the copy in memory through the opening and closing and saving of various batch files.

DewDude420
Posts: 1164
Joined: Fri Mar 11, 2005 11:15 pm
Location: Washington DC Metro Area
Contact:

Post by DewDude420 »

Well, it's the clipboard...Goldwave holds it's contents till you close it out, unless you're using windows clipboard in which case, it's there till it gets replaced.

MrAnalogy
Posts: 40
Joined: Fri Jul 27, 2007 4:08 pm

Re: Possible to batch process noise reduction using the clip

Post by MrAnalogy »

Yes this works.

But I did find that I needed to copy the background noise to the clipboard in the same instance of Goldwave.


(The first time I tried it I had already set up my batch process and then realized "oh, I need the noise to be on the clipboard" and opened another instance of GW and copied to clipboard..Fail! Gave errors and did not complete)
Speech Therapy Treatment Software

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3981
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Possible to batch process noise reduction using the clip

Post by GoldWave Inc. »

In recent versions of GoldWave you can use the "Add Edit" button, select "Copy", then select the "Copy from the following file" option to copy any file into the clipboard during Batch Processing.

Chris

Coriolanus
Posts: 181
Joined: Tue Apr 29, 2008 3:50 pm

Re: Possible to batch process noise reduction using the clip

Post by Coriolanus »

GoldWave Inc. wrote:In recent versions of GoldWave you can use the "Add Edit" button, select "Copy", then select the "Copy from the following file" option to copy any file into the clipboard during Batch Processing.

Chris
Do I need the Beta version of Goldwave for this work?

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3981
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Possible to batch process noise reduction using the clip

Post by GoldWave Inc. »

No, it works in v5.65 or later.

theorize
Posts: 11
Joined: Tue Jun 10, 2008 1:54 am

Re: Possible to batch process noise reduction using the clip

Post by theorize »

I'm curious, what type of recordings are you working with? I find noise profiles change rapidly unless you are in a controlled environment, and even then sometimes it can still change from moment to moment... are you taking out line noise from equipment?

Post Reply