Cue points list edition: line break?

GoldWave general discussions and community help
Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Fri Mar 22, 2019 1:55 pm

Hello.

Old user of Goldwave, which I love (current version: 6.36), I would like to know if it would be possible to improve the edition of the "cue points lists".

Indeed, when the name of a cue point is changed, it would be desirable that the validation (OK button) causes the selection of the next point name, to avoid having to do it manually.

Is it possible?

Thank you for your attention to this message. And thanks for any answer.

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3872
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Cue points list edition: line break?

Post by GoldWave Inc. » Wed Mar 27, 2019 9:14 pm

Automatically selecting the next cue could cause some confusion. Typically users expect the same cue point they are editing to be selected. You can press Alt+C to go back to the list and down arrow to select the next cue using the keyboard.

Or while in the list you can use Alt+E to edit the cue point, then OK, then use the down arrow the select the next one.

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Thu Mar 28, 2019 9:38 am

Okay. Thanks for your advice.

I will try, but it seems to me it's unfortunate that the option doesn't exist (a check mark to add or remove, for example): you speak about the users, I am a part of them, and of long date! :D (NB: I enjoy this kind of operation in the audio file taggers.) — And it's always better when operational choices are possible, don't you think?

But that doesn't detract from the quality of your software, be sure!

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Tue Apr 02, 2019 10:02 am

Sorry to come back to you. I don't understand “ALT + C”. And I didn't find anything about it in the help. Could you explain to me, please?

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3872
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Cue points list edition: line break?

Post by GoldWave Inc. » Wed Apr 17, 2019 2:07 pm

Alt+C is the shortcut key for the Cue list. When you press Alt, items that have shortcuts will have an underscore (such as "Cue list" and "New").

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Wed Apr 17, 2019 4:18 pm

GoldWave Inc. wrote:Alt+C is the shortcut key for the Cue list. When you press Alt, items that have shortcuts will have an underscore (such as "Cue list" and "New").
Yes yes! Of course! I didn't understand that you were talking about a shortcut specific to Windows, not specific to Goldwave!
Thanks.

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Wed May 22, 2019 11:23 am

GoldWave Inc. wrote:(...) while in the list you can use Alt+E to edit the cue point, then OK, then use the down arrow the select the next one.
[ALT+E] doesn't produce any results (error sound). I have reviewed my keyboard with [Alt + letter]: only the combination [alt + X] works (export of cues).

Is it a problem related to the French language, selected as the interface language? (please, note: I use version 6.37, whose French version is quite funny (Quebec translation?)! :D )

Thanks.

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3872
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Cue points list edition: line break?

Post by GoldWave Inc. » Thu Jun 13, 2019 1:27 pm

If you use a different language, that may change (or remove) the shortcut key, which is actually embedded in the text. You can use the Language editor to add an ampersand in front of the letter you want to use. For example "&Modifier...".

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Thu Jun 13, 2019 3:00 pm

GoldWave Inc. wrote:You can use the Language editor to add an ampersand in front of the letter you want to use. For example "&Modifier...".
I don't know how to launch the language editor, sorry. When I choose language > Edit (langue > Modifier), I receive an error burst without being able to go any further (version 6.41).

Image

Image

I've returned to the English version (native), and it's the ALT + E control that allows me to modify a cue...

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Thu Jun 13, 2019 5:19 pm

I don't understand what the problem is, but with version 6.41, since I tried to edit the French language file and then returned to the English language, I can't go back to the French language, even if I restart Goldwave.

I completely uninstalled Goldwave, checked that the C:/Program files/Goldwave folder had disappeared, then reinstalled version 6.41: impossible to activate the French language.

In the end, I'm staying with the English language! Especially since the French language, created by an AI, is really too ugly...

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3872
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Cue points list edition: line break?

Post by GoldWave Inc. » Thu Jun 13, 2019 5:53 pm

Try downloading a fresh copy. There was a correction made to a couple of the language files.

You may have to set the language to English, choose OK, then set it back to French.

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Fri Jun 14, 2019 6:46 am

GoldWave Inc. wrote:Try downloading a fresh copy. There was a correction made to a couple of the language files.

You may have to set the language to English, choose OK, then set it back to French.
Done. But can't change language to french... Sorry.

Image
That happens when returning to English!! French impossible then (French is selected but not effective after restarting).

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3872
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Cue points list edition: line break?

Post by GoldWave Inc. » Fri Jun 14, 2019 10:05 am

It is working fine on my computer. Try selecting a different language (not English), then try French again.

Piteur
Posts: 24
Joined: Sun Dec 13, 2015 7:23 am

Re: Cue points list edition: line break?

Post by Piteur » Fri Jun 14, 2019 10:15 am

GoldWave Inc. wrote:It is working fine on my computer. Try selecting a different language (not English), then try French again.
Would you be able to give me the link to the installation file containing the correct language files again (or give me a link to download only the corrected language files: I know where to place them if necessary)?

Maybe my download this morning didn't point to the new file....

Thank you.

=== EDIT ===

I was able to change the language to German (after German selected and restarting), but selecting French results in.... English (after restarting)!

Strange!

=== EDIT 2 ===

Possible access to the German language editor....

Image

It is the fr.lang file that seems to be a problem!

GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 3872
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Cue points list edition: line break?

Post by GoldWave Inc. » Sat Jun 15, 2019 5:09 pm

Make sure you re-download a fresh copy of GoldWave that contains the corrected language files.

Post Reply