Cross fading video does not work

VideoMeld discussions and community help
Post Reply
pgielen
Posts: 4
Joined: Sun Oct 07, 2018 1:58 pm

Cross fading video does not work

Post by pgielen » Thu Oct 11, 2018 2:58 pm

Hi,

I tried to make a video using cross fades between the scenes, but that does not show up in the preview or in the end result. Is this a bug?

Pierre

2leftfeet
Posts: 91
Joined: Sun Jan 20, 2013 10:28 pm
Location: Napier New Zealand

Re: Cross fading video does not work

Post by 2leftfeet » Thu Oct 11, 2018 9:57 pm

You should be able to crossfade OK. Open the first video (which might use two tracks, audio and video). Make another two tracks using (Shift+Insert) twice. Put the other video in these new tracks. Both pairs of tracks should be linked. Now move one video so that it overlaps the other. Press the F7 key and you will have a blue fade line appear. Drag the line down to zero at the end of the first video tracks and do the same at the beginning of the second two video tracks. You can put a mark on the fade graph using left click and you can drag the videos relative to each other to put the fades where you want. The fade will start here, try it out, it does work. I hope you can understand what I am saying.

pgielen
Posts: 4
Joined: Sun Oct 07, 2018 1:58 pm

Re: Cross fading video does not work

Post by pgielen » Fri Oct 12, 2018 12:01 pm

Okay thanks, I did not realize that the video have to be on different tracks (which is not required in, for instance, Adobe Premiere).

Post Reply