Trouble Importing MOV files with Audio intact

VideoMeld discussions and community help
Post Reply
stormchild
Posts: 1
Joined: Sat Aug 10, 2013 2:33 pm

Trouble Importing MOV files with Audio intact

Post by stormchild »

I am brand new to this program and video editing. Please forgive me if this is a stupid question.

When importing an MOV file into the program, I am getting the error "Cannot open Audio in file".

Thanks for your patience and any help you can give me.
GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 4087
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Trouble Importing MOV files with Audio intact

Post by GoldWave Inc. »

That is a known problem with the current version and will be fixed in the next update.

Chris
GrampaD
Posts: 2
Joined: Sun Dec 30, 2012 7:01 pm

Re: Trouble Importing MOV files with Audio intact

Post by GrampaD »

Hi, Chris! I've been a Goldwave customer for decades, and just purchased VideoMeld. I have a couple of things on my, ahem,
CHRISTMAS WISH-LIST 2013:

1. A PIG file for MPEG-2 files (*.MPG, *.MPEG, *.VOB)

2. "DVDMELD" (suggested title), a new app to compliment Goldwave and VideoMeld. This would be Goldwave Inc's DVD Authoring app. Suggested Features:
a. WISYWIG DVD menu editing interface, just like the old Roxio app
b. DVD region removal option

...how say you, Chris? are they doable? ;)

Best,
GrampaD
GoldWave Inc.
Site Admin
Posts: 4087
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:43 pm
Location: St. John's, NL
Contact:

Re: Trouble Importing MOV files with Audio intact

Post by GoldWave Inc. »

There are plans to support more file types in VideoMeld, though MPEG-2 decoding in Windows appears to be difficult for some reason.

DVD authoring probably isn't going to happen anytime in the near future.

Chris
maliha
Posts: 1
Joined: Mon Dec 30, 2013 4:02 am

Re: Trouble Importing MOV files with Audio intact

Post by maliha »

Any plans to add this to mp4 output?
Also as a side note, I tried using the multichannel output on version 1.0 a few times, never seemed to work even when outputting as WMV. Worked fine when trying just now in version 1.10.
Post Reply